Wednesday, February 22, 2017

Church Words and Phrases Game

From the Friend Magazine, Written by Laura S. Shortridge

Directions: A neutral scorekeeper reads the definitions alternately to two equal teams. If the team receiving the definition gives the correct answer, it receives 2 points; if it does not give the correct answer, the other team may get 1 point for the correct answer before receiving the next definition.

1. I am the most sacred place on earth, and I hope that you come to me when you get married. What I am? Answer: A temple

2. I am the word of God, written by holy men in ancient times as well as in this dispensation. What am I? Answer: The scriptures

3. I am a meeting, usually held on the first Sunday of each month, in which members share their testimonies of the gospel. What am I? Answer: Fast and testimony meeting

4. I am a solemn agreement between you and Heavenly Father. If you keep your end of the agreement, you are guaranteed that Heavenly Father will keep His. What am I? Answer: A covenant

5. I am symbolic of the sacrifice Jesus made for us. When you partake of me on Sunday, you renew the covenants you made when you were baptized. What am I? Answer: The sacrament

6. I am a sacred ordinance that must be performed by a man with the proper authority when you become a member of the Church? What am I? Answer: Baptism

7. I am the power and authority of God. Worthy young men may receive me when they turn twelve years old. What am I? Answer: Aaronic priesthood

8. I am a Church organization that helps teach children the gospel. What am I? Answer: Primary

9. I teach the gospel, especially to nonmembers, and although not every member is one full-time, President David O. McKay said that every members should be one. What am I? Answer: A missionary

10. I was written when Joseph Smith was asked what Church members believed. I have thirteen parts: you should memorize me before you graduate from Primary. What am I? Answer: The Articles of Faith

11. As President of the Church, I speak for God to all the world. What am I? Answer: The Prophet

12. I am a special health code revealed to Joseph Smith. If you follow my advice, you "shall fine wisdom and great treasures of knowledge" (Doctrine & Covenants 89:19). What am I? Answer: The Word of Wisdom

13. I and my two counselors preside over the ward. You come to me for interviews and tithing settlement. What am I? Answer: A bishop

14. I am given to you when you are confirmed a member of the Church. As long as you try your best to choose the right, I will be your constant companion. What am I? Answer: The gift of the Holy Ghost

15. I am one of the twelve special witnesses of Jesus Christ. You can hear me speak at general conferences. What am I? Answer: An Apostle

16. I am the ten percent of your income that you give to a member of the bishopric to help build new meetinghouses and temples and to help run the Church. What am I? Answer: Tithing

17. I am a blessing given you to by a man in your stake who was called just for this purpose. One important thing that I tell you is your lineage in the house of Israel. What am I? Answer: A Patriarchal Blessing

18. I am an inner knowledge that Jesus is the Christ and that the Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints is true. What am I? Answer: A testimony

19. I am a group of members presided over by a bishop and his two counselors. What am I? Answer: A ward

20. I am a group of wards presided over by a president and his two counselors. What am I? Answer: A stake

21. I am the weekly meeting when family members study the gospel, serve, and have fun together. What am I? Answer: Family home evening

22. I am the event that took place when Joseph Smith first prayed in the Sacred Grove. What am I? Answer: The First Version

23. I am the words/thought you use when you talk to Heavenly Father. What am I? Answer: A prayer

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.